SMD چیست و چه کاربردی در صنعت دارد

SMD چیست و چه کاربردی در صنعت دارد

SMD چیست و در صنعت به چه منظور مورد استفاده قرار میگیرد؟

انسان در عصر جدید برای زندگی ،کار، خدمات پزشکی و  تقریبا تمامی فعالیت هایش ناگزیر است که از تجهیزات الکترونیکی بهره ببرد. این تجهیزات الکترونیکی از کنار هم قرار گرفتن قطعات الکترونیکی که هر کدام وظیفه خاصی را ایفا میکنند ساخته میشوند این قطعات با گذشت زمان و برای راحتی بیشتر در طی زمان و با پیشرفت علم و فناوری کوچک و کوچکتر شده اند.

در گذشته نه چندان دور برای مدارات از قطعات DIP استفاده میشد که این قطعات علاوه بر سرعت عملکرد پایین فضای زیادی را اشغال میکردند از همین رو قطعات SMD جایگزین آن شدند SMD ها مزایایی چون نصب راحتتر و سرعت بالاتر و… دارند روز به روز به جمع متقاضیان آن اضافه میشود.

نصب قطعات DIP عموما توسط انسان و با لحیم کاری دستی صورت میگرفت که این کار درصد خطا و خرابی را نیز بالا میبرد . قطعات SMD  با دستگاه PIC & PLACE  نصب میشوند که امکان خطا را تا حد بسیار بالایی کم  و محصولی با کیفیت عالی تولید میکند.

انواع قطعات SMD  به شرح زیر است.

خازن SMD

مقاومت SMD

ترانزیستور SMD

دیود SMD

خازن SMD چیست؟ وچه وظیفه ایی دارد؟

خازن ها به طور کلی وظیفه ذخیره انرژی در مدار الکترونیکی را برعهده دارند خازن از جنس سرامیک است و دونوع خازن قطبی و خازن غیر قطبی دارد

تفاوت رنگ در خازن های SMD  برای تشخیص همین دو نوع است به این ترتیب خازن های قطبی رنگ مشکی دارند با خطوط سفید یا نارنجی یا کرم که برای تشخیص قطب مثبت خازن استفاده میشود همچنین راه دیگر تشخیص قطبی از غیر قطبی به وسیله دستگاه مولتی متر است به این صورت که خازن قطبی با تست بوق دستگاه صدا نمیدهد. نماد خازن در مدار حرف C  و واحدش فاراد می باشد.

SMD چیست و چه کاربردی در صنعت دارد

مقاومت SMD چیست؟ وچه وظیفه ایی دارد؟

مقاومت در مدار وظیفه دارد در مقابل جریان الکتریکی مقاومت به عمل آورد. در مدار الکتریکی مقاومت  به عنوان عنصر مصرف کننده شناخته میشود .

مقاومت SMD  نیز همانند خازن های SMD  از جنس سرامیک هستند که قسمت خارجی این نوع مقاومت را قلع اندود میکنند

در بازار مقاومت با درصد خطای 5 در صد و 1 در صد وجود دارند که رنگ مشکی با خطای 5 در صدر و رنگ سبز و آبی با خطای 1 درصد شناخته میشود.

ترانزیستور SMD چیست؟ وچه وظیفه ایی دارد؟

ترانزیستور از سیلیسیم و ژرمانیوم ساخته شده این دو عنصر در جدول مندلیف به عنوان عناصر نیمه هادی شناخته میشوند

 اما کاربردشان در ترانزیستور اینگونه است که گاهی اوقات جریان را از خود عبور میدهند و اوقات مانع عبور جریان از خود میشوند. به این منظور برخی از ترانزیستور ها به عنوان قطع کننده جریان برق در مدار حضور دارند و برخی دیگر از ترانزیستور ها وظیفه تقویت ولتاژ را بر عهده دارند که در داخل آی سی قرار میگیرند.

دیود SMD چیست؟ وچه وظیفه ایی دارد؟

دیود ها وظیفه یکسو کردن جریان الکتریکی در مدار را برعهده دارند به این صورت که جریان فقط اجازه دارد از سر مثبت دیود به سر منفی حرکت کند.

 دیود ها دارای ولتاژ شکست یا آستانه حداکثر ولتاژ هستند به این معنا که اگر جریان معکوس ( حرکت از سر منفی به سر مثبت ) خیلی زیاد باشد و از حد ولتاژ شکست دیود بالاتر رود دیود میسوزد.

 SMD  ها دارای یکسری معایب  به شرح زیر هستند.

  • SMD ها مقاومت پایینی نسبت به ضربه یا افتادن از ارتفاع دارند و زود میشکنند.
  • اگر ولتاژ در مدار بیش از حد بالا رود با عث ایجاد جرقه میشود.
  • در دو سر SMD ها اختلاف ولتاژ وجود دارد.
  • SMD ها در رطوبت کمتر از DIP دوام می آورد.
  • قطعات SMD بر خلاف  DIP دار رو روی برد لحیم میشوند و با کوچکترین ضربه امکان کنده شدن دارد.
  • SMD ها فضای کمتری برای کد گذاری روی بدنه خود دارند و همین امر باعث میشود خواندن نام یا کد قطعه سختتر شود و نیاز یه بزرگنمایی باشد.
  • SMD ها با روش نصب به صورت سطحی و به وسیله خمیر قلع روی برد لحیم میشوند همین امر امکان دارد گرما به آنها آسیب بزند.
  • در هنگام نصب نیاز هست که دقت بالا به کار گرفته شود در غیر اینصورت امکان آسیب به قطعه بالا میرود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *